Paket grupları ve paylaşılan kaynaklar dizini

IBM® Installation Manager ile paket kurarken, bir kuruluş konumu ve paylaşılan kaynaklar için bir dizin seçmeniz gerekir.

Paket grupları

Paketleri, bir paket grubuna kurarsınız. Bir paket grubu, paketlerin kaynakları aynı gruptaki diğer paketlerle paylaştığı bir dizini temsil eder. Installation Manager ile paket kurarken, yeni bir paket grubu oluşturmayı ya da paketleri, var olan bir paket grubuna kurmayı seçebilirsiniz. (Bazı paketler bir paket grubunu paylaşamayabilir. Bu durumda, var olan bir paket grubunu kullanma seçeneği devre dışı olur.)

Aynı anda birden çok paketi kurarken, tüm paketlerin aynı paket grubuna kurulduğu unutulmamalıdır.

Bir paket grubuna otomatik olarak bir ad atanır; bununla birlikte, paket grubuna ilişkin kuruluş dizinini siz seçersiniz.

Bir paketi kurarak paket grubunu başarıyla oluşturduktan sonra, kuruluş dizinini değiştiremezsiniz. Kuruluş dizini, söz konusu paket grubuna kurulan paketlere özgü dosyaları ve kaynakları içerir. Paketteki, diğer paket grupları tarafından kullanılma olasılığı bulunan kaynaklar, paylaşılan kaynaklar dizinine yerleştirilir.

Paylaşılan kaynaklar dizini

Paylaşılan kaynaklar dizini, bir ya da daha fazla paket grubu tarafından kullanılabilecek kuruluş yapıtlarının bulunduğu dizindir.
Önemli: Paylaşılan kaynaklar dizinini yalnızca bir paketi ilk kez kurarken belirleyebilirsiniz. Bunun için en büyük boyuta sahip sürücüyü kullanmanızı öneririz. Tüm paketleri kaldırmadan dizin konumunu değiştiremezsiniz.

Geribildirim